середа, 30 червня 2010 09:15

Археологи знайшли генерала китайських теракотових воїнів

Археологи знайшли генерала китайських теракотових воїнів

Китайські археологи в ході розкопок "теракотової армії" першого імператора Піднебесної - Цінь Шихуанді (259-210 рр.. до н.е.) - знайшли фігуру воєначальника.

За останній час в провінції Шеньсі на північному заході Китаю вдалося відкопати більше 120 глиняних воїнів, проте "генерал" серед них опинився один, повідомляє агентство Xinhua.

"Це, безсумнівно, воєначальник високого рангу", - говорить заступник завідувача археологічним відділом Музею теракотових фігур воїнів і коней Шень Маошен. Про це, на його думку, свідчить досконально відтворений панцир "генерала" та інші деталі. Фігура була знайдена поряд з уламками двох бойових колісниць.

У 2009 році Китай приступив до третього етапу розкопок "теракотової армії". Новий розкоп займає площу, порівняну з футбольним стадіоном. Вже розкриті дві 20-метрові траншеї шириною три метри. Робота археологів відкрита для публіки.

"Теракотова армія" Цинь Шихуанді була віднайдена в 1974 році завдяки випадковій знахідці трьох селян, які копали колодязь. На глибині декількох метрів вони наткнулися на глиняну голову зі слідами кольорової розмальовки.

З тих пір вдалося знайти ще кілька тисяч списоносців, мечників, лучників, офіцерів і генералів, виконаних, на думку деяких дослідників, з рисами портретної схожості. Це воїнство з обпаленої глини повинно було супроводжувати в загробному подорожі об'єднувача Китаю, гігантський могильний пагорб якого височіє неподалік.

Саме поховання Цинь Шихуанді, в якому, згідно з літописами, ховаються незліченні скарби, до цих пір не розкрите.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли генерала китайських теракотових воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути