6-го червня у столичному ресторані "Ранчо Ель Гаучо" відсвяткували День Незалежності Аргентини. На вечірку запросили постійних клієнтів закладу, а також зірок телебачення та шоу-бізнесу. Останніх нагородили подарунками у номінаціях, які пов'язані з культурою та традиціями Аргентини.
"Людиною-карнавал" назвали травесті-діву Монро. У номінації "За покращення демографічної ситуації" перемогла вагітна другою дитиною співачка Тетяна Піскарьова. А "За краще приготування м'яса" відзначили актора студії "95-й квартал" та ведучого телепрограми "Смакуємо" Степана Казаніна.
"Немає емпанади, немає свята", - каже 57-річний шеф-кухар столичного ресторану "Ранчо Ель Гаучо" Хосе Антоніо Руїс. Він стоїть біля накриття, де порозставляли столи з канапе та емпанадою - гарячою аргентинською закускою, схожою на "біляші", але розміром з вареник. Тісто нагадує листкове. Начинку робили з м'ясного фаршу, смажених овочів, яйця та спецій. Емпанаду смажили у фритюрі.
Родзинкою святкування стало м'ясо приготоване по-аргентинськи.
"Аргентинська технологія — це м'ясо без маринаду, щоб був тільки його смак, а не спецій. Найпопулярніша м'ясна страва — асадо. Тобто, телячі реберця. Тут важко знайти правильно нарізані. Бо у вас ребра розрубують сокирою. Через це можуть залишатися маленькі кісточки. А це небезпечно. Це треба робити спеціальною електропилою. Аргентинське м'ясо сьогодні у світі на першому місці за якістю. Бо ми використовуємо натуральні корми. На жаль, в Україні його немає. Тому беремо українське, але у приготуванні використовуємо аргентинську технологію. Тому смак виходить дуже близьким".
Антоніо в Україні 13 років. Каже, м'ясо в Аргентині їдять щодня.
"Наші кухні зовсім не схожі. Аргентинська не має глибоких традицій, бо країна складається з емігрантів. Тому кухня є міксом з іспанської, італійської, французької. На кухні у нас пораються однаково чоловіки і жінки. Аргентинський чоловік не боїться кухні".
Крім частування стравами, гості брали участь у майстер-класах з танго та слухали аргентинські пісні.
Коментарі