В Аргентині спекли найдовший у світі яблучний пиріг. Струдель не розкручували на всю довжину, а частинками виклали на одній із вулиць Буенос-Айреса.
Завиванець простягнувся на понад три сотні метрів. Його випікали кілька місцевих пекарень - за одним рецептом.
На пиріг пішло 20 тисяч яблук, майже 400 яєць, кількасот кілограмів борошна, масла та цукру. І хоч виробляли гігантський смаколик не одну ніч, - з'їли його менше, ніж за годину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині приготували 200 страв із сала
Нещодавно найдовшу в світі чурчхелу приготували жителі Грузії. Чоловік з дружиною зробили чурчхелу довжиною більше 3,5 метрів. На її приготування пішло кілька днів. Симон і Мері використовували сік винограду з власної плантації.
Зазвичай довжина чурчхели становить 25-35 см. Вона є одним з найулюбленіших ласощів як місцевих жителів, так і туристів. Чурчхела має високі поживні властивості завдяки великому вмісту глюкози й фруктози, рослинних жирів, білків, органічних кислот, азотистих і фенольних речовин, вітамінів. Вона готується з використанням соку білих сортів винограду.
Коментарі