Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 11:22

Кавоварка запам'ятовує рецепти за відбитками пальців

Кавоварка запам'ятовує рецепти за відбитками пальців

Працівники бельгійської компанії Saeco створили кавову машину, яка запам'ятовує власника за відбитками пальців і готує напій за раніше заданим рецептом.

17-кілограмова кавомашина Xelsis Digital ID виробництва компанії Saeco, яка входить у концерн Philips, - перший агрегат подібного роду, якому вдалось опанувати настільки "шпигунський" навик. Він необхідний машині для запам'ятовування переваг від одного до шести кавоманів. Коли напій приготувався, потрібно тричі натиснути пальцем на панель у верхній частині.

Після цього створюється профайл користувача, і машина щоразу варить каву за одним і тим же рецептом, враховуючи міцність і певну кількість цукру, молока й піни. Профайл можна в будь-який момент змінити або вийти з нього, щоб приготувати напій для гостя.

Xelsis Digital ID вміє варити дев'ять видів кави (відразу або в заданий час), кип'ятити воду для чаю, самостійно очищати ємність з молоком і підігрівати чашки, поки йде процес приготування.

В обмін на розширений набір функцій кавоварка коштує $ 2 700. Утім, Вів'єн Палмер з Philips впевнена, що виріб буде користуватись попитом у тих, хто не економить на комфорті й бажає регулярно отримувати каву за улюбленою рецептурою. Продажі почнуться в кінці цього місяця на сайті Amazon.com.

Зараз ви читаєте новину «Кавоварка запам'ятовує рецепти за відбитками пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути