середа, 12 жовтня 2011 08:40

Японець створив жовтий "ковчег"

Автор: Фото: Reuters
 

Японець на ім'я Седзі Танака побудував сферичне жовте судно для подорожі по воді: такий "ковчег" може врятувати під час руйнівного землетрусу та цунамі, які були схожі на ті, що обрушились на Японію в березні цього року. Як передає Reuters, творця судна вже охрестили "Ноєм".

Після катастрофи 11 березня, яка забрала приблизно двадцять тисяч життів, Танака вирішив винайти власний плавучий засіб, який допоможе вижити як після землетрусу, так і після цунамі, що може за ним послідувати.

"На початку я створив його у формі півсфери, що, як мені здавалось, було б найкращою формою, щоб вижити, але під час цунамі воно могло б перекинутись", - сказав Танака, президент виробника устаткування Cosmo Power. - Тому я змінив форму на сферу".

Автор: Фото: Reuters
 

Судно має близько 1,2 метра в діаметрі, один люк, одне вікно й два отвори для спуску води та вентиляції. Воно зроблене з армованого пластику, який, за словами Танаки, легший, але міцніший за сталь. Матеріал не пропускає воду. Яскравий жовтий колір був призначений для залучення уваги рятувальників. Більш того, маленький розмір дозволяє зберігати його в середньостатистичному японському будинку.

Компанія повідомила про 700 замовленнь на судно, яким зацікавились переважно сім'ї, портові служби та рибалки. Вартість стандартної моделі становить 288 тисяч ієн ($ 3800) і $ 4500 за модель з протиударними подушками.

"Принаймні в людей, що опинились всередині ковчега, буде час зробити перепочинок і підготуватись до гіршого", - сказав співробітник Cosmo Power.

Зараз ви читаєте новину «Японець створив жовтий "ковчег" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути