пʼятниця, 11 лютого 2011 09:26

Японці створили одноколісний велосипед, який рухається самостійно (ФОТО)
7

Фото: Фото: Honda

Японський автоконцерн Honda створив одноколісний велосипед, який рухається і балансує самостійно.

Пристрій має назву U3-X. Важить менше 10 кілограмів. За формою нагадує "вісімку". З верхньої половинки висувається невелике сидіння. З нижньої - підставки для ніг.

Для руху використовує механізм балансування, реалізований у роботі-гуманоїді ASIMO, і особливу конструкцію колеса, що отримала назву Omni Traction Drive System. По колу великого колеса розміщені безліч маленьких, розташованих перпендикулярно основному. Завдяки цьому U3-X може переміщатися вперед-назад, вправо-вліво і по діагоналі. Управління здійснюється простими нахилами тіла пасажира, вага якого може сягати 100 кг.

Юніцікл здатний працювати протягом години. Саме на стільки вистачає заряду його літій-іонної батареї. Розвиває швидкість до 6 кілометрів на годину.

Раніше інженери Honda ставилися до U3-X скоріше як до забави, дорогої іграшки. Тепер кажуть, що хоча пристрій і не придатен для вуличного руху, проте стане в нагоді у великому офісному приміщенні, на складі або в музеї. До того ж він доволі компактний для носіння. А в дверцятах нового Honda-електромобіля EV-N навіть передбачена спеціальна ніша для U3-X.

Відзначимо, що концепт персонального переносного транспортного засобу U3-X побачив світ ще у вересні 2009 року. Тоді ж юніцікл презентували на Токійському автосалоні, а в квітні минулого року показали в США. Зараз Honda завершує тестові випробування і визначається з вартістю машинки та датою початку її продажів.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Японці створили одноколісний велосипед, який рухається самостійно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути