Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2011 12:35

Американський робот-бомбардувальник може воювати без допомоги людей (ФОТО)

У США в п'ятницю, 4 лютого, відбувся перший демонстраційний політ нового безпілотного бомбардувальника X-47B, який тривав 29 хвилин.

Про це повідомляє Newsru з посиланням на британську газету The Daily Mail.

Його слід відрізняти від с безпілотного суборбітального розвідувального апарату X-37B, перший запуск якого відбувся у квітні 2010 року.

Нова машина демонструє значний крок вперед у розвитку безпілотної техніки. Раніше запуск безпілотника вимагав присутності на землі фахівця, який здійснював дистанційне управління зльотом і посадкою. А X-47B може абсолютно самостійно виконувати завдання, закладені попередньо в пам'ять борткомпьютера, який керує всіма операціями, включаючи зльотом, посадкою і навіть дозаправкою в повітрі.

До того ж X-47B - це перший безпілотник, здатний злітати з палуби авіаносця, а також сідати на неї. Цю здатність високо оцінив контр-адмірал військово-морського флоту США Білл Шеннон. Значно поступаючись за розмірами бомбардувальнику B2, новинка несе на борту бомби з лазерним наведенням, її швидкість - понад 800 км / год, максимальна висота - 12190 м.

Контракт на розробку цього літака отримала в серпні 2007 року військово-промислова компанія Northrop Grumman. Перша фаза випробувань, що складається з 50 пробних польотів, завершиться на авіабазі Едвардс до кінця 2011 року. Незабаром після цього виготовлять ще один дослідний зразок. Повномасштабні випробування почнуть лише 2013 року. Термін розгортання серійного випуску та постановки на бойове чергування поки не визначений.

Зараз ви читаєте новину «Американський робот-бомбардувальник може воювати без допомоги людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути