вівторок, 14 грудня 2010 14:55

Американка розробила "руку-щупальце" (ФОТО)

Американська студентка Кейлін Кау, випускниця факультету промислового дизайну у Вашингтонському університеті, в рамках свого дипломного проекту розробила високотехнологічний моторизований протез, виконаний у вигляді щупальця.

Головна ідея полягає в тому, щоб власники протеза змогли натиснути на спеціальну кнопку, за допомогою якої змотуються або розмотуються дроти усередині цієї конструкції. Таким способом контролюється ступінь "згину", необхідний для вирішення певного завдання.

Цей рухливий протез був показаний на виставці UW Design Show 2010, що щорічно проводиться факультетом. На розробку пристрою Кау витратила більше десяти тижнів. Згідно з офіційним сайтом, цей футуристичний протез виконує переважно допоміжну роль і може використовуватися для виконання легких завдань (наприклад, для захоплення об'єкта), у той час як інша, здорова рука його розгортає.

"Важливим відкриттям було те, що не завжди є сенс повністю відтворювати руку або пальці", - зазначив професор Вашингтонського університету Магнус Фейл.

"Набагато важливішим було поспостерігати за взаємодією між робочою рукою і протезом і зробити так, щоб обидві вони були "командними гравцями", - додав він.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Американка розробила "руку-щупальце" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути