понеділок, 24 січня 2011 14:29

Американці розробили інноваційний двигун внутрішнього згоряння (ФОТО)

Американська компанія Scuderi Group розробила інноваційний двигун внутрішнього згоряння. По-перше, він має розділений цикл. Це означає, що чотири звичні стадії роботи - впорскування, стиснення, запалювання і вихлоп - відбуваються не в одному циліндрі, а у двох - з'єднаних переходом.

Сам принцип був відомий ще на початку минулого століття. Але до недавнього часу всі зразки були надто великими і з низьким ККД, що робило їх нерентабельними для комерційного виробництва. А фахівцям Scuderi Group вдалося сконструювати дуже компактний і ефективний двигун.

Другим нововведенням є "складування" надлишків паливно-повітряної суміші. Після її впуску і стиснення вона при нормальному режимі роботи надходить з одного циліндра в інший для подальшого згоряння. Під час гальмування автомобіля заслінка переходу закривається, і стиснута суміш надходить у спеціальну ємність. Якщо ж транспортному засобу буде потрібно додаткове прискорення, можна використовувати накопичений в цій ємкості запас.

Продемонстрований двигун об'ємом 1 літр і потужністю 135 к. с. (до 6 тис. обертів на хвилину), схоже, цілком можна запускати у виробництво. Важливо, що він збирається зі стандартних деталей. Це дозволить підприємствам швидко освоїти його випуск.

Серед додаткових переваг - можливість модифікації. Наприклад, можна підвищити потужність за рахунок збільшення розмірів резервуара для стиснутої повітряної суміші або використати частину енергії, що виділяється разом з вихлопними газами, для турбонаддуву.

Прототип двигуна, випробуваний в 2004 році на Chevrolet Cavalier, показав, що його ефективність на 36% вища, ніж у стандартного 2,2-літрового мотора цього автомобіля. Витрата палива для останнього становить 13,1 л на 100 км по місту і 7 , 6 л - по трасі. У Scuderi Group подбали і про навколишнє середовище. Викиди CO2 були знижені вдвічі, а оксидів азоту - на 80%. Причому це не рекламний трюк. Ефективність і екологічна безпека нового двигуна підтверджена незалежним Південно-Західним дослідним інститутом у Техасі.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Американці розробили інноваційний двигун внутрішнього згоряння (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути