пʼятниця, 17 червня 2011 13:47

Американська ІТ-корпорація купила програму у 15-річного українця

Американська ІТ-корпорація купила програму у 15-річного українця

Компанія ActiveState, що входить до складу групи компаній Sophos, придбала сервіс Phenona, творцем якого є 15-річний Данило Кульченко.

Про купівлю повідомляє ActiveState, проте сума угоди не розголошується.

Сервіс Phenona являє собою платформу для розгортання в хмарі (віртуальному сервері) додатків мовою Perl. Зараз він функціонує в режимі бета-версії.

Сума угоди між Кульченком і ActiveState не розголошується. Після завершення формальних процедур Кульченко стане співробітником компанії і продовжить працювати над сервісом. Повідомляється, що в ActiveState він буде зайнятий неповний робочий день, тому що поки навчається в середній школі.

Кульченко вказує, що ідея Phenona прийшла йому в голову, коли йому було 13 років. До розробки він приступив на початку 2010 року.

Програміст народився в Україні, але зараз проживає в Сіетлі, штат Вашингтон. Перші програми він написав у семирічному віці, працювати з Perl його навчив батько.

Компанія ActiveState пропонує інструменти для роботи зі скриптовими мовами програмування, в тому числі і мовою Perl. З 2003 року вона входить до складу групи компаній Sophos.

Нагадаємо, нещодавно українські хакери вкрали в закордонних банках понад $40 млн. До діяльності зазначеного угруповання причетні близько 20 осіб - мешканців різних регіонів України, п'ятеро з яких було затримано співробітниками СБ України.

Зараз ви читаєте новину «Американська ІТ-корпорація купила програму у 15-річного українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути