середа, 24 квітня 2013 11:04

Американці захопилися улюбленою грою Гаррі Поттера - квідичем
5

Фото: Фото: drunov.ru

Те, про що десять років тому лише писала британська письменниця Джоан Роулінг у своїй серії про Гаррі Поттера, сьогодні стало реальністю. І мова йде про улюблену гру всіх магів - квідич.

В оригінальній книжковій реальності квідич швидше нагадує повітряний бій за крихітний м'ячик на реактивних мітлах, а в нашій дійсності він являє собою пробіжки по газону з віниками між ногами. Враховуючи, що навіть найбільш просунуті мітли в нашому світі не можуть самостійно підніматися в повітря і утримувати ще і людини, доводиться однією рукою тримати непотрібну палицю, а іншою брати м'яч. Однак такий ігровий процес абсолютно не бентежить не тільки фанатів Гаррі Поттера, а й простих атлетів з різних куточків світу, які вирішили спробувати себе в цьому неординарному спорті.

"У нашій команді є люди, які ніколи не читали книг і не дивилися жодного фільму про відомого британського чаклуна, і для них це спортивний напрямок представляє інтерес саме своєю незвичністю, а не приналежністю до певного персонажу", - каже 22-річна учасниця клубу з Оттави Клер Хатчінсон.

Щорічний матч за світовий кубок квідичу збирає до 1600 учасників у місті Кіссіммі в американському штаті Флорида.

Зараз ви читаєте новину «Американці захопилися улюбленою грою Гаррі Поттера - квідичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути