Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 13:02

Американці "схрестили" робота з автонавантажувачем (ФОТО)

Заснована випускниками Массачусетського технологічного інституту (MIT) компанія Meka Robotics створила пристрій М1 Mobile Manipulator. Він є платформою-маніпулятором, який складається з чотириколісної бази та підйомного механізму, який переміщує вгору-вниз торс робота. До торсу кріпляться руки з механічними пальцями або захоплювачами і один з двох типів голови - відповідно S2 або S3.

Варіант S2 є "людиноподібним" і має рухомі очі з трьома ступенями свободи, в кожен з яких вбудовано камеру. Друга голова не настільки рухлива. Але в ній є більш потужна 5-мегапіксельна камера і контролер Microsoft Kinect. Він здатний розпізнавати усні команди, пози оператора і  об'єкти або малюнки.

Руки М1 Mobile Manipulator діють за принципом хвильової передачі. Мають 7 ступенів свободи. Вони обладнані 6-осьовими датчиками сили й крутного моменту. Можуть піднімати 1,5 кг кожна. Для роботи на складі цього навряд чи достатньо. Але робота можна використовувати як помічника в лабораторії.

Машина оснащена трьома двоядерними процесорами з частотою 2,5 ГГц, модулями WAP і Bluetooth. Висота конструкції становить 1,26 м. Важить робот 165 кг. У базовій комплектації з головою S3 і двома комплектами рук його родаватимуть за $ 340 тис. Цифра може змінюватись  залежно від того, що саме захоче отримати покупець.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Американці "схрестили" робота з автонавантажувачем (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути