середа, 05 вересня 2018 10:20

Американці масово спалюють кросівки Nike

Американці масово спалюють кросівки Nike
Рішення Nike спровокувало критику з боку патріотично налаштованих американців. Фото:ichef.bbci.co.uk

Американський футболіст Колін Капернік, який раніше показово ігнорував гімн США, став обличчям нової рекламної кампанії Nike.

Невдоволені американці на знак протесту спалюють кросівки і псують продукцію виробника спортивного одягу, - пише BBC News Україна.

Колін Капернік привернув до себе увагу ЗМІ 2 роки тому. Перед одним із матчів у серпні 2016-го він показово залишився на лавці запасних під час виконання гімну США. У вересні того ж року під час гімну встав на одне коліно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Челсі та еспадрільї: взуття, яке повинне бути у кожного чоловіка

Таким чином гравець висловлював протест проти расової дискримінації в США та занадто жорстокого, на його думку, ставлення місцевої поліції до афроамериканців.

"Я не маю наміру вдавати, що пишаюся прапором країни, в якій утискають темношкірих і людей іншого кольору шкіри. Це важливіше за футбол", - коментував свої вчинки Капернік.

Значна кількість американських футболістів підтримали колегу. "Краще встати на коліно, ніж підняти руки догори і бути застріленим", - заявив Маршон Лінч, ще один популярний футболіст. Президент США Дональд Трамп розкритикував поведінку спортсменів. Він порадив Каперніку пошукати іншу країну, а Національній футбольній лізі - звільнити всіх футболістів, які демонструють неповагу до гімну країни. Nike обрала Каперніка обличчям кампанії, що присвячена 30-річчю слогана Just Do It. Виробник одягу наголосив, що Капернік - один із найвидатніших спортсменів свого покоління.

На офіційний постер ыз футболістом додали надпис: "Вір у щось. Навіть якщо заради цього доведеться пожертвувати всім".

Рішення Nike спровокувало критику зы сторони патріотично налаштованих американців. У Twitter почав набирати популярність хештег #BoycottNike, під яким користувачі почали викладати фото та відео, на яких вони спалюють кросівки Nike. Багато хто псує продукцію спортивного бренду.

"Сан-Франциско Фортинайнерс", команда, за яку грав Капернік, офіційно не засуджувала рішення футболіста бойкотувати гімн США.
Однак 2017-го контракт ыз ним не продовжили. Зараз гравець судиться ыз НФЛ. Підозрює клуби у змові з метою завадити продовжити кар'єру.

Федерація футболу України презентувала нові комплекти форми для збірної України. Над прізвищем на футболках розміщено напис "Слава Україні".

Зараз ви читаєте новину «Американці масово спалюють кросівки Nike». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути