понеділок, 05 травня 2008 09:57

Який предмет в офісі є найнебезпечнішим для здоров"я

Лондонські фахівці з мікробіології провели дослідження в офісах на наявність бактерій, що викликають харчові отруєння. Результати дослідження здивували навіть учених: частина комп"ютерних клавіатур виявилися справжнім скупченням шкідливих бактерій, що є загрозою здоров"ю, повідомляє Би-би-си.

В ході перевірки вдалося виявити клавіатуру, кількість мікробів на якій була в п"ять разів більше, ніж на сидінні унітазу офісного туалету. Це значення в 150 разів перевищує максимально допустиму кількість бактерій.

На двох з 33 клавіатур був виявлений високий рівень стафілокока, а на двох інших - небезпечні Колі-бактерії та ентеробактерії. Така апаратура в офісі може стати джерелом розповсюдження різних захворювань серед співробітників, вважає Пітер Уїлсон, фахівець з мікробіології лікарні при Університетському коледжі Лондона.

Однією з причин такого запущеного стану клавіатур є недотримання простих правил гігієни: офісні працівники не тільки обідають, не відходячи від комп"ютера, але і елементарно забувають мити руки після відвідин туалету.

Минулого року аналогічне дослідження було проведене в Арізоні. Американські працівники виявилися ще більш неохайними, ніж британські: на деяких робочих столах фахівці виявили в 400 разів більше бактерій в порівнянні з сидінням офісного унітазу.

Примітно, що робочі місця жінок виявилися в 3-4 рази бруднішими, ніж чоловічі, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Який предмет в офісі є найнебезпечнішим для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути