субота, 07 червня 2008 17:38

Як зробити фігуру стрункою

Як зробити фігуру стрункою
Ви, напевно, помічали, що за відсутності вправ і при надмірному харчуванні переважна більшість людей, за дуже рідкісним виключенням, схильна до утворення жиру, але розподіляється цей жир у всіх по-різному. Це походить від того, що у кожного свій тип статури. Саме тому одні й ті ж вправи для різних людей можуть бути як украй корисні, так і абсолютно даремні, а нерідко і шкідливі. Правильно підібраний комплекс вправ разом з харчуванням з будь-якої статури зробить сліпучу шейпінг-фігуру.

Що таке шейпінг?

Шейпінг - це ціла система, направлена на підвищення привабливості і фізичного вдосконалення людини. У системі шейпінгу фізична привабливість визначається: доглянутою зовнішністю, естетичною, жіночною фігурою і умінням себе подати за допомогою красивої ходи, граціозної постави, вигідного підбору одягу, зачісок, макіяжу.

Шейпінг-фігура - це м"які, плавні, жіночні форми, без зайвої худини. Вага володарки фігури шейпінгу повинна дорівнювати зросту в см мінус 110. Наприклад, Ваш зріст 160. Ваша ідеальна вага 50 кг. Норма вмісту жиру від 17 до 24,5% від загальної маси тіла.

Шейпінг припускає індивідуальний підхід. Спочатку шляхом оптимального режиму харчування і тренувань зменшуються надлишки жиру, а потім будуються нові красиві форми за рахунок збільшення м"язів.

Який Ваш тип статури?

Існують 4 типу статур: ложка, лінійка, конус і пісочний годинник. І річ, яка, скажімо, чудово виглядає на "лінійці", абсолютно не йде "ложці"! Отже, почнемо з найпоширенішого типу...

Ложка

До нього належать більшість жінок. Нижня частина тіла "ложки" набагато об"ємніша і важча, ніж верхня. Подібна статура пояснюється дітородною функцією, яку маэ здійснити більшость з жінок. Верхня частина тіла "ложки" може бути достатньо кістлявою і слабкою, талія - дуже тонкою, а живіт, стегна, сідниці - жирними. Саме тут відкладаються улюблені тортики і круасани... "Ложка" може перетворитися на ополоник або у витончену чайну ложечку - все залежить від кількості і якості зусиль, які вона прикладе для перемоги над власною лінню.

Ложці корисно займатися:

- плаванням, веслуванням, аеробікою без додаткового навантаження, карате (удари ногами), стрибками з скакалкою.

Необхідно уникати:

- будь-яких степ-тренажерів, катання на роликах, гірському велосипеді;

- ходіння по похилій площині;

- аеробних тренувань, розрахованих на великі і середні ваги;

- перегони швидше 6 миль на годину.

Лінійка

Для цього типу характерний абсолютно прямий, без вигинів, силует. Лінійка може бути повна або худа, але при будь-якій повноті об"єм її талії наближається до об"ємів стегон і грудей. Більшість лінійок - чоловіки, але жінки серед них теж зустрічаються. Ноги жінок-"лінійок" теж прямі по всій довжині: від стегна до кісточки. Через цю особливість вони часто виглядають "важкими" і незграбними. Лінійка може розвинути вигини тіла, якщо підбере для себе правильні вправи.

На відміну від ложки, їй корисні всі види вправ з великим навантаженням і підвищеною напругою - все, що розвиває м"язи і робить тіло більш рельєфним: їзда на гірському велосипеді, ходьба і біг по похилій площині, всі вправи для верхньої частини тіла з високим/середнім навантаженням, веслування, катання на лижах, степ-тренажер, присідання (високої/середньої інтенсивності, також з навантаженням).

З особливою обережністю використовуйте навантаження, якщо ваша вага сильно перевищує норму. Почніть заняття з низько інтенсивних вправ, поступово прогресуючи. З втратою ваги навантаження можна збільшувати до максимального.

До великої радості "лінійок" можна відзначити, що протипоказань для цього типу (при нормальній вазі) не існує. Займайтеся будь-яким видом спорту і пам"ятаєте, що чим вище навантаження, тим швидше ваше тіло придбає бажані вигини. Найголовніше - не перестаратися і не перетворити його на безформний шматок м"яса.

Пісочний годинник

Цей тип статури зустрічається не так часто, як попередні. Для нього характерне міцне, але не дуже витривале тіло, симетричний розвиток грудей, плечей і стегон при достатньо тонкій талії. Завдяки цій симетрії "годинник" звичайно здається легшим і витонченішим, ніж насправді. Жир накопичується рівномірно як зверху, так і знизу і з однаковою швидкістю тане при активному способі життя і правильно підібраному комплексі вправ.

Займайтеся їздою на велотренажері (низька або середня інтенсивність, приблизно 80-120 оборотів в хвилину); ходьбою (швидкість 4-5 миль в годину), лижами - низька або середня інтенсивність, швидкість 3.5-4 миль на годину.

З особливою обережністю займайтеся такими видами спорту, як:

- ролики - уникайте похилих площин;

- веслування, плавання - тільки на спринтерські, короткі дистанції;

- біг підтюпцем і ходьба з навантаженням для рук, вправи для нижньої частини тіла з навантаженням для кісточок;

- степ-тренажери. Основний принцип занять "пісочного годинника" - помірність. Використовуйте своє тіло як навантажувач; забудьте про існування гантелей, штанг, ваг.

Конус (перевернутий)

Цей тип статури - широкі плечі і вузькі стегна - мрія чоловіків-атлетів. Проте він може бути дуже недоречним, якщо його володарка - жінка. В цьому випадку доведеться зайнятися розвитком м"язів стегон і сідниць щоб зрівноважити обидві половини тіла.

Для верхньої частини тіла підійдуть вправи з малими вагами (велика кількість повторень), для нижньої – високо інтенсивні заняття з середніми/великими масами. Дуже корисно стрибати зі скакалкою. Виконуйте повний комплекс вправ для преса.

З особливою обережністю відноситеся до бігу; вправам на тренажері, що імітує підйом по сходах; плавання, стрибків зі скакалкою з важкими ручками, віджимання (тільки на рівній поверхні!) і тенісу. Прагніть уникати середних/важких мас для верхньої частини тіла, веслування, бігу з навантаженням, віджимання на похилій площині, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити фігуру стрункою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути