Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2020 14:08

Як зменшити шкоду здоров'ю від куріння

Як зменшити шкоду здоров'ю від куріння

Особливо актуальним в 2020 році стоїть питання, як кинути палити і зменшити вплив на своє здоров'я шкідливої звички

Кожен з нас, напевно, чув про електронні сигарети. Свого часу, як тільки вони з'явилися, люди негативно ставилися до них, але сьогодні ситуація змінилася, що пов'язано з виходом на ринок продуктів компанії JUUL. У США цей бренд завоював довіру американців, і безліч завзятих курців перейшли на ДЖУЛ. Тут є один нюанс - це допомагає зіскочити з сигарет на більш здорову альтернативу. Від нікотинової залежності це вас не позбавить: працює тільки варіант поступового зменшення кількости нікотину, що в майбутньому допоможе й повністю відмовитися від нього.

Розглянемо два варіанти:

Системи нагрівання тютюну - це компактні пристрої, які нагрівають пресований тютюн, і він починає випарюватися. Відсутні продукти горіння тютюну, що значно зменшує шкоду порівняно з традиційним курінням. Яскравими представниками даних пристроїв є IQOS і GLO.

Подсистеми (POD системи) - це електронні сигарети, зручні і невеликі в розмірах, які використовують рідину на сольовому нікотині. Останній видобувається хімічним шляхом з природного тютюнового листа, в результаті ви отримуєте чистий нікотин без смол. До складу рідини також входить харчовий гліцерин, пропіленгліколь і ароматизатори. Процес куріння проходить таким чином: рідина потрапляє на спіраль, яка під час використання нагрівається і за рахунок цього починає випарюватися. Найвідоміші бренди: JUUL, Logicvapes, Vype.

Шкода здоров'ю

Говорити про те, що ці способи абсолютно безпечні, не варто, але шкоди від них набагато менше, ніж від традиційних сигарет. По-перше, вони не виділяють продуктів горіння, по-друге, не залишають осаду і неприємного запаху. Дані пристрої допоможуть кинути палити в перспективі. Відразу, скоріш за все, не вийде. Вони містять нікотин так само, як і сигарети. Поступове зменшення дози нікотину дозволить вам впоратися з залежністю.

Зараз ви читаєте новину «Як зменшити шкоду здоров'ю від куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути