Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 15:05

Як захистити себе від сонця

Як захистити себе від сонця

При цьому одного сонцезахисного крему може бути недостатньо, відзначають фахівці.

Представники Національної ради безпеки (NationalSafetyCouncil) пропонують ряд корисних рад, які допоможуть кожному достатньою мірою захистити свою шкіру від шкідливої дії сонячних променів.

Як відомо, UVA і UVB-випромінювання - це два різні типи сонячної радіації, які шкідливо впливаютьна шкіру людини. UVA-промені проникають глибоко в шкіру і викликають пошкодження і старіння шкіри. UVB-промені наносять сонячні опіки і є однією з найчастіших причин виникнення раку шкіри. Перш за все, для захисту від даних типів випромінювання необхідно використовувати сонцезахисний крем, який оберігає шкіру як від UVA-променів, так і від UVB-випромінювання. Необхідно використовувати сонцезахисний крем подвійної дії правильно і регулярно, навіть в похмуру погоду, відзначають фахівці.

Важливим правилом є носіння одягу з натуральної тканини з довгими рукавами. За нагодою слід також уникати коротких штанів, оскільки будь-який прямий контакт шкіри з сонячними променями негативно впливає на шкіру. Не слід забувати про важливість використання сонцезахисних окулярів, які повинні бути виготовлені із спеціального скла, що захищає очі і область навколо очей.

Також учені украй не рекомендують звертатися до послуг штучного загару. Солярії, як відзначають фахівці, можуть нанести серйозну шкоду шкірі, яка виявиться у майбутньому, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити себе від сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути