Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 09:32

Як якісно оздоровити волосся

Не секрет, що стан волосся залежить від багатьох чинників. Красиве волосся - здорове волосся, а здорове волосся - це здоровий організм. Тому лікування волосся необхідно починати з лікування себе коханої. Звичайно, займатися самолікуванням ми не будемо, а лише спробуємо визначитися з можливою причиною ослаблення волосся і як наслідок зміни їх структури. А також постараємося скористатися деякими профілактичними рекомендаціями по догляду за волоссям.

Отже, випадання волосся. Досить поширене явище, особливо у чоловіків, починаючи з 35-40 років. Звичайне облисіння у чоловіків - це спадкова проблема. З жінками справа йде набагато складніше. Жінка істота крихка, емоційна, вона більше схильна до стресу, що і є традиційною причиною випадання волосся.

Варіантів лікування може бути маса, від рецептів настоянок бабусь до процедури по пересадки волосся. Щоб не помилитися з вибором, слід довіритися фахівцеві - тріхологу, який допоможе справитися із захворюванням. В очікуванні прийому лікаря не сидітб, склавши руки, а скористайтеся народними засобами проти випадання волосся. Наприклад, мийте голову водою з додаванням березового соку (1). Березовий сік сприятливо впливає на коріння і стимулює ріст волосся. При випаданні волосся і облисінні, народні цілителі рекомендують прокип"ятити три столові ложки подрібнених кореневищ лепехи у виноградному оцті (0,5 л.) протягом 15 хвилин. Потім процідити, а склад, що вийшов, втерти в шкіру голови. Процедуру повторювати впродовж 10-12 днів.

Лупа - бич нинішнього покоління. Основною причиною появи лупи вважається патогенний грибок. Для профілактичного застосування можна скористатися шампунем проти лупи. Якщо ж лупа "не угамовується", то слід звернути увагу на лікувальні шампуні. Вони допомагають загальмувати розповсюдження грибка, завдяки протигрибковим і протимікробним компонентам. Не варто забувати і про те, що причиною несподіваної активності патогенного грибка можуть бути різні гормональні зміни, що похитнули імунітет, весняний авітаміноз, недавня хвороба або перенесений стрес. Тому використання одного шампуня буде явно не досить. Подумайте, що могло послужити раптовій появі лупи і вже, виходячи з цього, приймайте заходи. Якщо це їжа, то скоротіть (але не відмовляйтеся зовсім) продукти, багаті вуглеводами і жирами. Авітаміноз? Доповніть свій раціон свіжими овочами і фруктами. Стрес? Постарайтеся більше не попадатися на гачок цього неприємного і погіршуючого здоров"я явища. Не забувайте, що все, що ми їмо, п"ємо, відчуваємо - відбивається на зовнішності, і зокрема на волоссі.

Якщо серйозних проблем з волоссям немає, а побалувати волосся додатковими процедурами хочеться, то скористайтеся простими рецептами, які допомагали ще нашим бабусям:

*тонке і сухе волосся можна оживити і додати йому блиск за допомогою складу з соку алое (1 ч.л.), касторової олії (1 ч.л.) і меду (1 ст. л.). Масу ретельно розмішують і наносять на шкіру голови за 40 хвилин до миття. Після миття, добре буде сполоснути волосся настоєм ромашки або кропиви (1 ст. ложка на 500 мл. окропу);

*волоссю, що січеться, піде на користь склад з рівних частин соку капусти, лимона і шпинату, втертий в шкіру голови;

*жирне волосся корисно споліскувати настоєм звіробою (5 ст. л. сухої трави на 500 мл. окропу), що настоявся протягом години і був проціджений;

*хорошу дію на жирне волосся надає настоянка календули на горілці, в співвідношенні 1. Склад втирають в шкіру голови через день впродовж місяця, потім роблять перерву в місяць і при необхідності повторюють процедуру. Для зручності можна скористатися готовою аптечною настоянкою, але обов"язково розбавленою водою в співвідношенні 1.

Користуватися цими рецептами можна як для лікування, так і для профілактики здоров"я волосся. Але не забувайте, що першим кроком повинен бути похід до лікаря - тріхолога, який порадить правильно підібрати лікування і зберегти волосся здоровим, повідомляє womenhealthnet.ru

Зараз ви читаєте новину «Як якісно оздоровити волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути