четвер, 08 грудня 2016 16:10

Як налаштуватися на роботу? Чотири прийоми від психолога

Як налаштуватися на роботу? Чотири прийоми від психолога

Професор психології з Університету штату Арізона та автор книги "Психологія впливу" Роберт Чалдіні розповів, як підвищити власну продуктивність. Пише Barking Up The Wrong Tree.

У першу чергу експерт рекомендує визначити для себе конкретні завдання. Дуже складно умовити свою підсвідомість налаштуватися на продуктивну роботу, якщо не знаєш, у чому ця робота полягає. Плануйте свої завдання наперед. Роберт Чалдіні пропонує використовувати чотири ефективних прийоми.

Ефект Зейгарник. Перервані дії людський мозок запам'ятовує краще, ніж повністю завершені. Отже, в кінці поточного дня слід залишати наполовину готову справу. Коли людина знає, що із самого ранку на роботі її чекає незавершене завдання, вона одразу налаштовується на її виконання. Відповідно – включається в енергійну діяльність на весь день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три заняття, що сприяють росту інтелекту та пам'яті - дослідження вчених

Якщо, коли, тоді. Роберт Чалдіні радить спробувати запрограмувати себе, як комп'ютерну операцію. Використовуючи слова "якщо, коли, тоді", створіть чіткі формулювання своїх цілей. Наприклад, "Коли я прийду на роботу і сяду за стіл, тоді я почну писати звіт".

Багатьом людям здається, що подібні установки їм не допоможуть. Але спробувати варто. Дослідження з пацієнтами, які використовували метод для регулярного прийому ліків, показав, що чітке програмування дій поліпшило дотримання режиму майже на 80%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 тис. жінок зізналися, чому зраджують чоловіків

Мотивуючі картинки. Дослідження з співробітники call-центру показало, що коли в полі їх зору на робочому столі з'явилося зображення з бігуном, що виграв забіг, ефективність роботи збільшилася на 60%.

Роберт Чалдіні стверджує, що коли в процесі роботи люди бачать перед собою слова й образи, пов'язані з досягненнями, то подвоюють свою готовність до роботи над поставленою метою.

Нагадуйте собі про свої зобов'язання. Сформулюйте фразу, що нагадує про важливість вашої роботи. Коли будете постійно бачити, для чого та для кого працюєте, продуктивність підвищиться.

Зараз ви читаєте новину «Як налаштуватися на роботу? Чотири прийоми від психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути