пʼятниця, 04 вересня 2009 08:27

Як комп"ютерні ігри впливають на діяльність мозку

Як комп"ютерні ігри впливають на діяльність мозку

Яким чином комп"ютерні ігри можуть вплинути на діяльність головного мозку? Безперечно, в деяких випадках захоплення може перерости в справжню залежність. Але якщо не зловживати, то цілком можливо навіть "порозумнішати". Так, американські і канадські учені прийшли до висновку, що популярна комп"ютерна гра "Тетріс" веде до збільшення товщини кори головного мозку і зростання ефективності його роботи.

Автори дослідження провели серію експериментів з групою з 26 дівчаток-підлітків у віці 12-15 років. Протягом трьох місяців 15 з них грали по півгодини на день в "Тетріс", а 11 інших увійшли до контрольної групи. До і після експерименту всі дівчата пройшли структурну і функціональну магнітно-резонансну томографію (МРТ). Структурна МРТ використовувалася для оцінки товщини кори мозку, а функціональна - для оцінки його продуктивності.

Аналіз отриманих даних показав, що у дівчаток, які грали в "Тетріс", виросла продуктивність мозку, а також збільшилася товщина кори в деяких районах мозку.

Функціональна томографія показала, що продуктивність роботи мозку виросла головним чином в правій і тім"яній долях. Ці області пов"язані з раціональним мисленням і мовою.

Дослідники сподіваються продовжити дослідження і з"ясувати, як комп"ютерні ігри впливають на інші якості мозку, такі як пам"ять, швидкість переробки інформації, просторова уява, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Як комп"ютерні ігри впливають на діяльність мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути