Ексклюзиви
неділя, 28 липня 2019 03:30

Як колір постільної білизни впливає на сон

Як колір постільної білизни впливає на сон
Що впливає на якість сну. Фото із відкритих джерел.

Вчені стверджують, що ідеальним кольоровим поєднанням для спальної кімнати є ніжно-рожеві стіни і біла постільна білизна.

За результатами досліджень Національного фонду сну, люди набагато краще сплять, коли їхні спальні кімнати мають світлі відтінки, а постільна білизна – сніжно-білого кольору. В експерименті взяли участь 1500 осіб віком від 25 до 55 років, передає "Погляд".

"Ми детально вивчили, як різні медичні та поведінкові проблеми впливають на сон, і були здивовані, наскільки чутливою може бути людина до звуків, запахів і зорових ефектів, коли мова йде про нічний відпочинок", – розповів керівник експерименту Девід Клауд.

Протягом дослідження 42% осіб не мали жодних проблем зі сном за будь-яких обставин. Усім іншим заважали навіть дрібниці - незручний матрац, надто яскрава постільна білизна, температура кімнати, сторонній шум, яскраве світло тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телячі ніжності: вигадали незвичний спосіб зняти стрес

Девід Клауд зауважив, що спальну кімнату треба використовувати тільки для сну. А ми досить часто у ній їмо, дивимося телевізор та навіть сперечаємося.

Однак найдивовижнішим відкриттям фонду стало те, що на сон людини має великий вплив колір постільної білизни.

Ідеальним кольоровим поєднанням для спальної кімнати є ніжно-рожеві стіни і біла постільна білизна. Біла постільна білизна провокує відчуття чистоти, затишку і спокою, тому забезпечує кращий сон. Усі люди, що брали участь в експерименті, заснули на білій білизні лише за 10-15 хвилин.

Український дієтолог Світлана Фус пояснила, чому необхідно та корисно снідати. Жінка пояснила в Instagram, що робити, якщо зранку не хочеться їсти.

Зараз ви читаєте новину «Як колір постільної білизни впливає на сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути