Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 22:48

Як інтернет впливає на мозкову активність

Вчені з університету Каліфорнії провели дослідження, в результаті якого з"ясували, що використання пошукових систем всесвітньої павутини сприяє стимуляції і вдосконаленню функцій головного мозку. Дослідження доводить наявність фізіологічних наслідків сучасних комп"ютерних технологій для здоров"я людини.

На думку неврологів, постійна активність нервових клітин при перегляді інтернет-ресурсів різного змісту і з різним рівнем значеннєвого навантаження запобігає атрофії нейронів і робить позитивний вплив на когнітивні функції мозку. Вчені провели сканування мозку, що дозволило визначити зміни роботи мозку під час пошуку інформації в інтернеті. Фахівці зафіксували інтенсивні клітинні відповіді та збільшення мозкового кровообігу під час пізнавальних завдань.

Також з"ясувалося, що веб-пошук активує ті області мозку, які пасивні при читанні книг - передню, скроннєві області півкуль, відповідальних за виконання складних завдань та прийняття рішень. Також у більшій мірі працювали скроннєва, тіменна та потилична області, які впливають на візуальні здібності, пам"ять, навички читання та мовні навички. Однак фахівці підкреслюють, що всі ці особливості були помічені лише у досвідчених користувачів інтернету.

На думку дослідників, у порівнянні з читанням, використання інтернету вимагає від людини вибору: на які сайти зайти, щоб отримати ту чи іншу інформацію, зробити попередню вибірку і тому подібне. Таке заняття в два рази підвищує мозкову активність і зачіпає важливі когнітивні системи в мозку, підкреслили фахівці, повідомляє Не Болій
Зараз ви читаєте новину «Як інтернет впливає на мозкову активність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути