середа, 31 серпня 2011 15:41

70-річний дідусь переплив Ла-Манш, щоб зібрати гроші на дослідний університет

70-річний дідусь переплив Ла-Манш, щоб зібрати гроші на дослідний університет

Англійський пенсіонер Роджер Оллсопп став найстарішою людиною, якій вдалося перепливти Ла-Манш. Колишній хірург, який спеціалізувався на операціях з видалення раку грудей, відправився у вівторок, 30 серпня, підкорювати море, щоб залучити громадськість до проблем медицини й зібрати пожертвування на користь дослідного центру при університеті Саутгемптона.

Попередній рекорд належав Джорджу Бранстеду, родичу американського кіноактора Метта Деймона. Тепер у книгу рекордів Гінесса має потрапити ім'я Оллсоппа та його результат: 70-річний лікар проплив дистанцію від берегів Франції до Великобританії за 17 годин.

"Я ніколи не збирався спочивати на лаврах. Бути пенсіонером - чудово, але необхідно тримати в тонусі як своє тіло, так і свій мозок, щоб життя було повним, тому я постійно кидаю собі виклик і займаюся спортом, щоб бути настільки здоровим, наскільки я можу. " - наводить слова відважного дідуся сайт BBC.

Десять років тому Оллсопп пробіг усю дистанцію лондонського марафону, а у віці 65 років вперше переплив Ла-Манш. Однак той заплив рекордним не став.

Першою людиною, якій вдалося перепливти водний кордон між Британією і континентальною Європою був капітан англійського флоту Метью Уебб, сталося це 136 років тому.

Зараз ви читаєте новину «70-річний дідусь переплив Ла-Манш, щоб зібрати гроші на дослідний університет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути