понеділок, 08 серпня 2011 12:59

Американка співатиме пісень, пливучи від Гавани до Флориди
13

Фото: Фото: Reuters

61-річна американка Діана Ніад завершила останні приготування перед зануренням у води протоки, яка розділяє Кубу та Флориду.

Діана сказала, що 60-годинна "пригода" у водах Куби, які кишать акулами, давно була її заповітною мрією.

Вона сподівається, що її подвиг, у разі успіху, буде надихати людей продовжувати вести активне життя в їх золоті роки.

Свою спробу переплисти протоку вона назвала символічним моментом порозуміння між США та Кубою, які протягом п'яти десятиліть не можуть знайти спільної мови у ворожнечі та недовірі.

"Я не хочу, щоб мене помилково тлумачили, ніби моя мрія перепливти протоку має політичний аспект чи мала б у майбутньому якісь політичні наслідки, але, я вважаю, що це - людський фактор порозуміння між двома країнами", - коментує Діана.

Плавчиня добре харчувалась, приймала морські ванни та проводила зустрічі зі своєю командою, яка вирушить разом з нею в незвичний "круїз" від Гавани до Флориди.

Разом з екіпажем, який налічує 45 людей на борту з навігаторами, до виходу в море готуються 5 човнів. До команди входять дієтологи та лікарі, а також знімальна група. Ніад буде охороняти спеціальне обладнання, що оточуватиме її електричним струмом непомітним для людей, але досить сильним, аби тримати на відстані акули, які плавають у протоці. Екіпаж буде стежити за її здоров'ям та забезпечуватиме здорове харчування.

Свою першу спробу здолати цю відстань Діана здійснила 33 роки тому. Але тоді їй на заваді стали сильний вітер, течія та укуси морських тварин.

Невдала спроба допливти до Куби запам'яталась їй на все життя. І через 30 років плавчиня все-таки вирішила кинути виклик скептикам і подолати цю дистанцію.

"Коли мені виповнилось 60 років, я почала активніше тренуватись і виявила, що жага до перемоги була в моєму в серці і в моєму тілі. Спочатку це здавалось для мене сном, але тепер це стає реальністю", - коментує Діана.

Головною умовою є те, що Діана не має права торкатись човна, а човен підпливати близько до неї до того часу, поки вона повністю не вийде на сушу. Жінка планує зупинятись кожні 45 хвилин для 20-секундних перерв і приймати сік, воду або напої для спортсменів, а кожні 90 хвилин планує їсти хліб або ложку арахісового масла. Другий день Діана почне з гарячої води або гарячого шоколаду, щоб запобігти переохолодженню, яке може статись після багатьох годин перебування у воді. Протягом запливу вона також співатиме пісні іспанською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Американка співатиме пісень, пливучи від Гавани до Флориди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути