Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 16:54

5 простих способів позбутися стресу і зайвої ваги

5 простих способів позбутися стресу і зайвої ваги

Животик росте, не дивлячись на щоденні наполегливі тренування і бездоганне правильне харчування... Не інакше як вагітність? Та ні - швидше за все, просто банальний стрес!

1. Харчуйтеся "по-італійськи". Ніколи не замислювалися, чому іспанці і італійці уміють так радіти життю, рідко хворіють і довго живуть? Секрет - в середземноморській дієті.

Середземноморська дієта допоможе убити двох зайців: перемогти зайву вагу і виставити надійний щит від хвороб.

2. Більше гуляйте. Енергійна прогулянка - піша або велосипедна - прекрасний засіб для релаксації.

До того ж, активно рухаючись, ви неминуче схуднете.

3. Оволодійте технікою зняття напруги і практикуйте їх щодня. Стара істина: не можете змінити обставини - змініть себе ( точніше своє відношення до них). Для цього існують всім відомі і вельми популярні техніка: глибоке дихання, медитація, розслабляючі вправи.

4. Забороніть собі постійно жувати, коли нервуєте. "Заїдаючи" стрес, ви провокуєте посилене вироблення інсуліну і кортизолу.

5. Будьте оптимістом. Похмурі думки, що постійно рояться в голові, посилюють стрес. А якщо ви навчитеся бачити в будь-якій проблемі позитивну сторону, туга відступить.

Не дивлячись на те що учені давно виявили зв"язок між гормонами стресу і "округлістю" пресу, оптимальної "протиотрути" від скупчення жиру на животі вони поки не знайшли. Проте можна стверджувати, що регулярні заняття спортом, застосування техніки розслаблення і середземноморська дієта - може бути вельми дієвою в заспокоєнні нервів і підтягненні живота, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «5 простих способів позбутися стресу і зайвої ваги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути