Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 17:04

400 кг дерева та відро цвяхів витратив киянин на спорудження гондоли
9

П'ятнадцять місяців будував венеціанську гондолу киянин Ігор Максименко. На її спорудження пішло 400 кілограмів дерева і відро цвяхів.

"Усе життя працював з деревом — робив яхти, меблі та скульптури. Яхти будував на замовлення, а собі вирішив зробити гондолу. Такої немає в жодного олігарха", - розповів Ігор Максименко кореспонденту Gazeta.ua.

Майстер живе по вулиці Патріотів. Гондола стоїть у шалаші з дощок, накритих толем. Вона має 11 метрів у довжину, вміщує шістьох пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають церкви на дахах і гондоли на Русанівці

"Креслення гондоли шукав в інтернеті. Знайшов макет королівської гондоліни, на якій каталися 200 років тому. Спочатку зробив каркас із поперечних дощок, потім її обшив, покрив лаком і прикрасив візерунками. Використовував сосну, дуб, махагоні, бук, березу і червоне дерево. На гондолу пішло відро цвяхів і 400 кілограмів дерева", - поділився Максименко.

"В останні дні клеїв обшивку на корпус. Три доби не лягав спати, боявся, що фарба неправильно засохне. Потім півтора дні відсипався. Сонний із заплющеними очима піднявся з дивану. Жінка до мене: "Ти куди пішов?". Кажу: "В туалет хочу, за борт схожу". Вона давай мене тормошити: "Ти не на гондолі, а на дивані. Ще не хватало мені за тобою прибирати", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірза Мол сама зробила гондолу

На кормі гондоли вирізьблена назва "Регіна Галліна". В перекладі з латини це означає "королівський човен".

"Назвав її в честь дружини Галі. Назву вирізьбив на червоному дереві різаками для художньої різьби. Робота дуже тонка, один неправильний рух міг усе зіпсувати. Зверху букви покрив золотистим лаком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший паперовий корабель у світі має довжину 20 м та висоту 4,5 м

Весною Ігор планує спустити гондолу на Дніпро.

"До того часу треба обшити шкірою місця для пасажирів - два дивани і три стільці. Зараз один квадратний метр коштує 500 гривень. А мені треба 12 квадратів. Зараз таких грошей у мене немає. А спонсори не поспішають допомагати", - пожалівся він.

Зараз ви читаєте новину «400 кг дерева та відро цвяхів витратив киянин на спорудження гондоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути