четвер, 22 листопада 2012 09:50

32-річний британський скрипаль визнаний найшвидшою людиною у світі

32-річний британський скрипаль Бен Лі поки не може змагатися з сучасними цифровими музичними додатками, які можуть відтворювати мелодії з будь-якою швидкістю, проте зіграти повну версію "Польоту джмеля" всього за 58,03 секунд - це справжній рекорд для людини. І Бену він під силу.

Завдяки своїй віртуозності він набув статусу найбільш швидкої людини серед всіх нині живучих.

Автор: Фото: drunov.ru
 

Молодий музикант здатний брати до 15 нот в секунду і не збирається на цьому зупинятися. При такому шаленому ритмі здається, ніби його пальці наділені швидкістю вітру і створюється ілюзія того, що він перебирає ними в абсолютній невагомості. Бен здобув популярність, беручи участь в одному з випусків шоу "Superhuman Showdown" ("Протистояння суперлюдей") на каналі "Discovery". Разом з іншими учасниками він пройшов серію наукових тестів в досвідчених умовах, де вчені вимірювали активність мозку під час виконання завдань.

Автор: Фото: drunov.ru
 

Завдяки цим дослідженням з сотень віртуозів був обраний саме Бен Лі, як найшвидша людина на світі. Його найближчими суперниками були чемпіон з автоперегонів Фрод Йоханесс, який керує автомобілем на швидкості 170 км / год без допомоги штурмана, і Джеррі Мікулек, який вистрілює 8 куль по чотирьох цілях за 1,06 секунд.

"Мені потрібні були десятки тисяч годин тренувань, щоб досягти такої швидкості. І в цьому велику роль зіграли мої батьки, які змушували мене грати ", - сказав Лі, який вперше взяв у руки смичок у п'ятирічному віці.

Зараз ви читаєте новину «32-річний британський скрипаль визнаний найшвидшою людиною у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути