понеділок, 21 квітня 2008 09:58

11 нестандартних способів поліпшити своє здоров"я

11 нестандартних способів поліпшити своє здоров"я

В Інтернеті є безліч "нових" статей, переписаних вже тисячі разів. Мета багатьох - допомогти вам скинути вагу і залишатися у формі. Більшість з них сфокусованіна дієті і вправах. Все одне і те ж, але іншими словами, правда?

Поза сумнівом, дієти і вправи мають вирішальне значення. Але якщо ви хочете піти далі? Що, якщо ви хочете змінити свій буденний спосіб життя?

Ось список досить незвичайних рішень поліпшити своє здоров"я.

1. Спробуйте JalaNeti. Це стара методика з промивання носу (Аюрведа). Вона допомагає очистити носові проходи. Промивання можуть бути корисні при гострих і хронічних захворювань носа, при головному болі. Це допомагає запобігти респіраторним інфекціям, полегшити алергію.

2. Чистите свою шкіру? Всі ми знаємо, що шкіра - один з головних органів нашого тіла. Вона відповідальна за чверть щоденної детоксикації. Коли ви очищаєте шкіру, ви допомагаєте своїй лімфатичній системі очиститься від токсинів, які зібралися в лімфатичних вузлах.

3. Зробіть пост своєю звичкою. Короткі і довгі пости можуть поліпшити здоров"я, очищаючи тіло і омолоджуючи його. Коли тіло не використовує велику частину енергії на травлення, її можна використовувати на відновлення або лікування. Для очищення організму потрібно дати відпочити травній системі. Але обов"язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж починати дотримуватися посту.

4. Спробуйте водолікування (гідротерапія). Наприклад, клізма має величезну користь для здоров"я. Ця процедура дозволяє зменшити тиск в абдомінальній області, виключити паразитів і поліпшити перистальтику кишечника, а також усунути замки. Вода вбирається через кишечник, тим самим, збільшуючи об"єм крові. Кровообіг посилюється, внаслідок чого тканини промиваються і очищаються від токсинів.

5. Дихання - це життя. Так, ви можете прожити декілька днів без їжі і води. Але без повітря ви помрете через декілька хвилин. Правильне дихання дуже важливе. Ми часто дихаємо неправильно через неправильну поставу, стрес і іншу негативну чинники. Щоб дихати правильно, потрібне, аби дихання було на всю глибину легенів. Спробуйте шестисекундне дихання: 3 секунди вдиху, 3 секунди видиху.

6. Ходьба Тай-чі. Згідно з останніми дослідженнями ходьба є кориснішою для нашого здоров"я, ніж біг. Річ у тому, що фізіологічно ми адаптовані до ходьби на довгі відстані. Ми - "мисливці-збирачі" (hunter-gatherers). Велику частину часу ми витрачаємо на ходьбу, а не на біг. Ходьба Тай-чі допоможе навчитися отримувати енергію з кожним кроком.

7. Подумайте над придбанням нового матрацу. Нові м"які матраци (ті, що набувають форми людського тіла, за рахунок меморіксу - матеріалу з "ефектом пам"яті") допоможуть насолодитися нічним сном на повну міру.

8. Купіть ортопедичне взуття Masai. Це взуття було розроблене спеціально, аби понизити навантаження під час ходьби на скелет людини. Це взуття дає відчуття ходьби по піску або м"якому моху.

9. Поліпшіть свою поставу. Погана постава призводить до не достатньо глибокого дихання, болів у спині і шиї, поганої циркуляції енергії тіла.

10. Додайте в інтер"єр своєї кімнати і робочого місця більше рослин. Всі ми знаємо, що рослини перетворюють вуглекислий газ на кисень. А чи знали ви, що вони очищають повітря, видаляючи шкідливі забруднюючі речовини? Вони не тільки зроблять повітря свіжим, але і зволожать його. Рослини мають величезну користь. Якщо у вас немає на робочому місці рослин, поставте декілька.

11. Смійтеся щодня. Хто говорить, що життя - серйозна штука? Сміх зменшує гормони стресу і допомагає розслабити м"язи. Він допомагає дихати глибше, укріплює імунну систему, допомагає забути про біль і зменшує кров"яний тиск. Як то кажуть, сміх - найкращі ліки, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «11 нестандартних способів поліпшити своє здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути