середа, 28 травня 2008 14:44

Знайдено гормон довголіття

 Знайдено гормон довголіття

Люди похилого віку з високим рівнем гормону інсуліноподібний фактор росту-1 довше живуть і менше схильні до серцево-судинних захворювань, йдеться в статті, прийнятій до публікації у виданні Journal of Clіnіcal Endocrіnology & Metabolіsm (JCEM).

Так званий інсуліноподібний фактор росту-1 (ІФР-1), подібний за молекулярною структурою до інсуліну, виділяється печінкою й відіграє найважливішу роль у рості дітей, а також у процесі розвитку органів і тканин у дорослих.

Голландські дослідники з Еразмовського медичного центру (Роттердам) разом з датськими колегами з університету міста Орхус обстежили 376 здорових чоловіків у віці від 73 до 94 років. У кожного з обстежуваних була взята проба плазми крові, потім вчені контролювали стан учасників експерименту протягом восьми років.

Вчені встановили, що серед випробуваних з низкою біоактивністю ІФР-1 значно вище рівень смертності, ніж серед тих, у кого його концентрація була високою.

У рамках цього дослідження вчені використовували новий метод, так зване біотестування, щоб виміряти активність гормону в крові.

"Біотестування дозволило нам більш ясно побачити зв"язок між ІФР-1 і більш високою тривалістю життя... Ми не могли виявити такий зв"язок, вимірюючи присутність ІФР традиційними методами", - відзначає провідний автор дослідження Міхаель Бругтс (Mіchael Brugts) з Еразмівського центру. Його слова цитуються в повідомленні Товариства ендокринологів США (Endocrіne Socіety).

Колишні методи дослідження не дозволяли врахувати вплив на функції гормону ряду білків, що, як показали останні дослідження, серйозно впливають на активність ІФР-1. Новий спосіб дозволяє точніше врахувати вплив ІФР-1, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину « Знайдено гормон довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути