субота, 26 травня 2012 13:47

Ірокези, чорні сукні і білий грим: готи з'їхалися в Лейпциг
10

Фото: Reuters

У Лейпцигу, Німеччина, зараз у самому розпалі найбільший у світі готичний фестиваль Wave-Gotik Treffen. Він проходить з 24 по 28 травня.

Щороку сюди з'їжджаються до 20 тис. готів з усього світу в повній екіпіровці, щоб послухати музику на свій смак: одні йдуть танцювати на дискотеку, інші - на рок-концерти, треті насолоджуються органом і григоріанськими хоралами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менсона не впізнати без макіяжу (ФОТО)

У ці дні на вулицях Лейпцига можна зустріти дуже різних персонажів, які так чи інакше мають відношення до готичної субкультури - це і романтичні дівчата в мереживних сукнях аля вікторіанська епоха, і обплутані проводами і шлангами кібер-готи, і обвішані екстремальним пірсингом похмурі суб'єкти.

Wave-Gotik-Treffen відбувається щороку починаючи c 1992 року. На фестивалі проходять різні ярмарки, прем'єри фільмів і аудіопродукції, виставки музеїв і галерей, рольові ігри, церковні концерти, інсценовані середньовічні ярмарки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rammstein та Мерилін Менсон заспівали разом

Дати проведення фестивалю змінюються щороку, тому що залежать від католицького і лютеранського свята Pfingsten, яке відповідає православному святу П'ятидесятниці. Його святкують через 7 тижнів після Великодня.

На час фестивалю відвідувачі зупиняються в готелях Лейпцига або, найчастіше, заселяються в наметове містечко на території комплексу Агра.

Зараз ви читаєте новину «Ірокези, чорні сукні і білий грим: готи з'їхалися в Лейпциг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути