четвер, 29 вересня 2011 06:00

Впіймали гігантську анаконду довжиною 6,5 м

Біологи впіймали гігантську анаконду у тропічному лісі Гаяни в Південній Америці. Вона важить 100 кг, має довжину 6,5 м. Британський біолог 29-річний Ніал Макканн знайшов змію на березі річки Рева.

— Коли ловив, притискав голову анаконди до землі. Усе одно вкусила мене за руку. То не страшно, бо ці змії неотруйні. Важко було піднімати анаконду із землі, але мені допомогли напарники.

Гігантські анаконди — найважчі серед змій, виростають до 130 кг. Майже завжди живуть у воді. Виповзають, щоб погрітися на сонці. Під час засухи зариваються в мул і ціпеніють. У такому стані чекають дощів. Їдять черепах, менших змій, водоплавних птахів. Нападають на крокодилів, ягуарів. Часто їдять менших за себе анаконд. На людей нападають помилково. Під час полювання обвиваються навколо тіла жертви й душать до смерті.

Змії живуть поодинці. Збираються докупи в період парування навесні в сезон дощів. Самиця виношує потомство сім місяців. Зазвичай народжує 30–40 дитинчат. Їхня довжина — від 50 до 80 см. Зрідка також відкладають яйця.

— В Україні ні в зоопарку, ні в цирку анаконд немає. У цирк їх не беруть, бо заважкі, — каже спеціаліст із хижих тварин 39-річний Сергій Власов зі столичного цирку. — Зазвичай у неволі вони живуть не більш як шість років. Лише у Вашингтонському зоопарку змія прожила 28.

Зараз ви читаєте новину «Впіймали гігантську анаконду довжиною 6,5 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути