Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2017 06:20

Від маленьких комп'ютерних мишок німіють пальці

Комп'ютерні миші коштують від 79 до 600 грн. Вони бувають ­дротяні або із дистанційним керуванням, великі та малі.

— Вартість мишки залежить від якості матеріалів, з яких вона зроб­лена. Вибираючи, покладіть на неї руку й перевірте, чи зручно користуватися. Рука не має бути напружена, — каже 32-річний Олексій Пашинський. Продає комп'ютерну техніку. — Якщо мишка мала для руки й кисть завжди напружена, з часом починають німіти пальці. Якщо людина працює за комп'ютером і кисть висить без опори, бажано придбати килимок для мишки. Він має бути із валиком для кисті. Інакше защемиться нерв у руці — болітимуть пальці.

— Для щоденної роботи обирають великі широкі мишки, які добре лягають у руку. До такої швидше звикаєш і потрібно менше зусиль, щоб її переміщати. Маленькі мишки підходять для ноутбуків і користування у подорожах. Вони займають мало місця. Але від тривалого користування болітиме рука, — каже продавець. — Коліщатко на мишці має бути повністю зроблене із гуми або із пластику. Якщо на ньому гумова вставка, вона пошматується і відпаде.

Для людей старшого віку, які рідко користуються комп'ютером, краще не купувати мишки із великою кількістю кнопок.

— Вони не користуються ними. А доведеться переплатити майже 100 гривень. Кнопки зручні для молоді. Вони ними можуть повертатися із однієї папки в іншу й назад. Також є мишки, де кнопки можна запрограмувати. Натиснув — і одразу відкривається потрібна папка або файл.

Зараз ви читаєте новину «Від маленьких комп'ютерних мишок німіють пальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути