Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 10:26

Наближення Місяця до Землі може спричинити нові катастрофи

Наближення Місяця до Землі може спричинити нові катастрофи

19 березня Місяць наблизиться до Землі на 28 тис. км. Відстань від супутника до поверхні планети буде 356 тис. км, замість звичних 384 тис. км. Це може спричинити землетруси, цунамі, вулканічну активність, вважають американські вчені.

— Таке астрономічне явище називають супермісяцем, — каже столичний астролог Олена Григорук, 39 років. — Подібне спостерігали 1955, 1974, 1992 і 2005 років. І постійно траплялися якісь природні катаклізми. 1974-го циклон Трейсі спустошив місто Дарвін в Австралії. У січні 2005-го за два тижні до супермісяця в Індонезії від цунамі загинули сотні тисяч людей. На події в Японії теж вплинув Місяць. 11 березня він почав швидше наближатися до Землі.

— Місяць у періоди найбільшого тяжіння до Землі піднімає воду в морях і океанах. Створює припливи і відливи. Ці коливання впливають на тектонічні плити Землі, каже астролог завідувачка Ужгородської сейсмологічної станції Світлана Плішко, 49 років, погоджується, що положення Місяця може cтати спусковим механізмом у тій сейсмоактивній зоні, де під землею накопичилася енергія і назріває її викид.

— Подібне наближення трапляється раз на кілька десятиліть. Цього дня Земля відчує максимально можливий вплив місячно-сонячного припливу. Бурі та урагани накриють Європу. Стихійних лих варто чекати у східній частині Азії, — каже Володимир Сурдін з Астрономічного інституту ім. Штернберга в Москві.

Супермісяць уплине на погоду. В Україні дощитиме, температура повітря підніметься до +10°С.

— На вихідні в багатьох болітиме голова, — каже столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 43 роки. — Кілька ночей неспокійно спатимуть немовлята. У багатьох підвищуватиметься температура, скакатиме тиск, даватиме збої серце. Небезпечно сваритися і нервувати. Організми будуть ослабленими. Варто дотримуватися дієти чи посту, бо травна система перебуватиме у кризовому стані.

На державному рівні краще не приймати серйозних рішень. Заплановані зустрічі можуть зірватися, у підписаних угодах ризикуєте припуститися помилки. Призначати на посаду або запрошувати на роботу нових працівників теж не бажано.

Найкраще супермісяць буде видно європейцям. Супутник Землі буде в повні, навколо матиме три яскраві оболонки.

Зараз ви читаєте новину «Наближення Місяця до Землі може спричинити нові катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути