пʼятниця, 23 вересня 2011 04:45

На початку жовтня буде сильний метеорний дощ

Кажуть, що на початку жовтня на Землю падатиме сильний метеорний потік, що принесе комета Джакобіні–Циннера. Його можна буде побачити неозброєним оком.

— Чула, буде дощ із падаючих зірок. Дуже красиво, — розповідає у середу жінка подрузі в вагоні столичного метрополітену.

В обсерваторії Київського національного університету ім. Шевченка сумніваються, що метеоритів буде багато.

— Комета трохи "видохлася". Зараз у неї мало летючих речовин, слабо світиться, — каже 60-річний Анатолій Казанцев із відділу астрометрії та малих тіл сонячної системи. — Ця комета породила потік Драконід. 1933-го та 1946-го він давав велику кількість метеорів, по кілька тисяч падало одразу. А зараз очікується 40–50 за годину. Це буде 8–10 жовтня. Хоча невідомо, скільки насправді "пилинок" викинула комета цього року. Період високої активності у неї кожні шість з половиною років. Востаннє була 1998-го. Вже минуло два періоди. Можливо справді активність буде більша.

Комету відкрили 1900 року. Вона часто проходить повз Землю. Але це не завжди супроводжується сильними метеоритними потоками.

Зараз ви читаєте новину «На початку жовтня буде сильний метеорний дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути