Ексклюзиви

На дерева й кущі введуть паспорти

Паспорти для кожного дерева й куща виписуватимуть у Черкасах. Таке рішення ухвалили в міськвиконкомі. Цю практику запровадять уперше в Україні. Інвентаризацію дерев і кущів почнуть робити вже в цьому місяці.

— Це дозволить контролювати незаконну вирубку насаджень. Якщо станеться подібне, влада точно знатиме вартість зрубаного дерева. Тоді на законних підставах виписуватимуть штраф, щоб відновити насадження, — розповідає Ольга Бакум із відділу екології міськвиконкому. — Тепер вартість відновлення листяних порід дерев складає 150–1200 гривень. Хвойні породи оцінюються вдвічі дорожче.

Програма паспортизації насаджень розрахована на чотири роки. Щороку витрачатиметься 50–100 тис. грн. Кошти виділятимуть із міського бюджету.

Робоча група з інвентаризації складатиметься з екологів, біологів, архітекторів та працівників житлово-комунального господарства. Вони визначатимуть породи зелених насаджень, їхній вік та розміри. Вирішуватимуть, де створити нові зелені зони.

Зараз ви читаєте новину «На дерева й кущі введуть паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути