пʼятниця, 30 грудня 2011 05:45

Дитячий візок складається сам і заряджає мобільник

Американські винахідники Генрі Торн і Роб Дейлі з міста Пітсбург, штат Пенсильванія, розробили перший у світі дитячий візок-трансформер "Ориґамі". Він сам складається і розкладається натисканням на кнопку. Має дисплей, що показує швидкість руху та пройдений шлях і температуру повітря. Датчики не дозволяють візочку згорнутися, коли в ньому сидить дитина.

— У візку більше електроніки, ніж в автомобілі, наприклад 1980 року, — каже педіатр із Нью-Йорка Освальд Стоуні. — Анатомічним сидінням і вбудованим музичним плеєром давно вже нікого не здивуєш, а от компактність — це подарунок для всіх жителів квартир. Візочок усе робить сам. Він ідеальний для сучасних батьків, які, щоб забити цвях, викликають майстра.

"Ориґамі" має також підсвітку, габаритні вогні, щоб водії й перехожі вчасно бачили візок у темну пору. Усе це живиться від генератора, встановленого на одному з коліс. Він виробляє енергію, коли візочок рухається, і зберігає її в акумуляторі, щоб усе працювало, коли він стоїть. Прогулюючись із дитиною, від візочка можна одночасно заряджати мобільний телефон. Також можна вчепити тримачі для дитячої пляшечки та двох кружок для батьків.

У продажу візок-трансформер з'явиться у січні. Його можна замовити на інтернет-сайті розробників. Коштує $850.

Ідея "Оригамі" з'явилася 2006-го. На одній з виставок показували новий візок.

— Я зауважив, що консультант мусив стати на коліна, щоб його розкласти, — згадує Роб Дейлі. — Я раптово розвернувся до Генрі й сказав три слова: "Автоматично складаний візок!" Він одразу зрозумів мене.

Торн і Дейлі заснували фірму "4moms". Її винаходи для дітей порівнюють із внеском засновника "Епл" Стіва Джобса у розробку комп'ютерів.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий візок складається сам і заряджає мобільник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути