— Уподобала жовті помідори. Вони м'ясистіші та солодші. Їх краще сприймає шлунок. А найголовніше — не викликають алергії, — каже киянка Тетяна Петренко, 52 роки. Має за містом батьківську хату з городом.
Розсаду вирощує в ящиках на підвіконні.
— Оце саме зараз, наприкінці березня, сію. Весь квітень рослини загартовую на балконі. На грядку висаджуватиму не раніше травня. Як виростають до 25 сантиметрів — підв'язую. Маю кілька сортів. Жираф довго зберігається — до 3–4 місяців. Хурма та Жовтий делікатес дають м'ясисті плоди, відмінно смакують у салатах. Апельсин за формою і кольором нагадує цитрус. Жовта куля — середньоранній, має солодкий смак і тонкий аромат.
Тетяна радить садити сорти різного терміну дозрівання. Тоді найперші помідори з городу можна зібрати на початку липня. Останніми ласувати до жовтневих морозів.
Коментарі