Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2018 06:25

Від колорадських жуків баклажани захищають пластиковими пляшками

— Баклажани — найпримхливіші овочі на городі, — розповідає Таміла Білоцерківська, 36 років, з міста Чигирин Черкаської області. — Не люблять багато вологи і сонця. Але погоду не замовиш. Доводиться підганяти їх ріст підживленнями.

Робить це тричі за сезон — під час цвітіння, перед збиранням плодів і після нього. При весняному обробітку ґрунту — 20 г сечовини на 1 кв. м. Коли зав'яжуться плоди, готують розчин із 1 ч. л. аміачної селітри, 3 ст. л. суперфосфату і 2 ч. л. сірчанокислого калію на 10 л води. Восени вносять на 1 кв. м 25 г суперфосфату і 25 г сірчанокислого калію.

— Рідина не має потрапити на стебла і листя рослин. Але й під корінь лити не варто. Найкраще окропити розчином землю навколо стебла. Час від часу просапувати ділянку, щоб покращити вентиляцію і не допускати загнивання коренів.

Непоганим добривом називає яєчну шкаралупу. Її не треба купувати і не містить хімії. Перетирає на газеті качалкою шкаралупу 10 яєць, висипає в 3-літрову банку і заливає гарячою водою. Через шість днів настій цідить і поливає рослини. Підживлює грядки і чайною заваркою. Заливає чорний чай окропом, охолоджує і використовує настій.

— Аби баклажани не обліпили колорадські жуки, саджу їх подалі від помідорів і картоплі. Якщо все ж перелазять на ділянку, надіваю на кожен корч пластмасові пляшки. Відрізую дно й горло. Кущ росте в прозорій широкій трубі. Жуки по ній не можуть залізти.

Зараз ви читаєте новину «Від колорадських жуків баклажани захищають пластиковими пляшками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути