Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2018 05:21

Троянда Примадонна стоїть зрізаною два тижні

Автор: www.prom.ua
  Примадонна — сорт чайно-гібридної троянди. Квітка ­кремово- абрикосового відтінку має діаметр 8–10 сантиметрів
Примадонна — сорт чайно-гібридної троянди. Квітка ­кремово- абрикосового відтінку має діаметр 8–10 сантиметрів

— Троянди на зиму не можна залишати просто так. На початку листопада обрізаю все листя, щоб залишилися тільки стебла, — говорить Юлія Вознюк, 37 років, із селища Турійськ Волинської області. — Вигляд у них тоді страшнуватий, ніби побиті хворобою. Але це потрібно, щоб рослина добре перезимувала й наступного року пишно цвіла.

Після обрізання кущі обробляє 3-відсотковим розчином залізного купоросу – від верхівок до коренів. Це захистить троянду від зміни температури.

— Без листя троянда швидше входить у стан сну та буде захищена від хвороб. Бо на листі осідають грибки.

Коли почнуться морози більш як 5°С, обмотує кущі агроволокном або ялинковим гіллям. Якщо зробити це раніше, можуть зіпріти.

— Маю в садку свою Примадонну. Це сорт чайно-гібридної троянди. Бутон залишається зібраним при купі, а не розпускається як парасоля. Середні пелюстки щільно прилягають одна до одної. Свіжість зрізаних квітів зберігається майже два тижні.

Кущ виростає заввишки 80–110 см. Квітка кремово-абрикосового відтінку має діаметр 8–10 см. Пелюстки махрові. Сорт стійкий до спеки, але не до борошнистої роси й чорної плямистості. Тому обробляє кущі біологічно безпечними препаратами мікосан або фітоспорин.

— Посадила ці троянди минулого року в жовтні. Це оптимальний термін для вкорінення. Уже не спека, але ще й не морози. Не купляла кущем, живець відщипнула для мене знайома у своєму квітнику.

Зрізала його із середньої частини пагона. Мав довжину 7–8 см із трьома бруньками. Верхній зріз був прямий, а нижній — косий, під кутом 45 градусів. Живці висадила завглибшки до другого вічка.

— Щоб живці прижилися, перед посадкою поставила їх нижнім зрізом на добу у воду з додаванням стимулятора утворення коренів. Наприклад, корневін або гетероауксин.

Для успішного вкорінення рослини щедро поливає ґрунт. Має промокнути не тільки зверху, а до глибини кінчиків кореня. Після посадки місяць поливає троянду по 10 л двічі на тиждень.

— Регулярність поливу після посадки — один із найважливіших факторів приживлення молодих рослин. Тому ставлю нагадування на телефон, щоб не забути заглянути у квітник.

Зараз ви читаєте новину «Троянда Примадонна стоїть зрізаною два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути