пʼятниця, 02 березня 2018 05:36

Сорти картоплі оновлюють раз на п'ять років

— Вирощую картоплю багато років. Тому добре знаю, що з часом сорт виводиться. У зв'язку з цим потрібно регулярно кожні п'ять-шість років оновлювати посадковий матеріал, — каже 56-річний Петро Ковтун із Хмельницького.

2017-го чоловік вирішив оновити сорти. Але зробити це на ринку чи в насіннєвих магазинах не вдалося.

— Посадкову картоплю на базарі продавали по 25 гривень за кілограм. Але я не був впевненим у тому, що то вже не переведений сорт. Люди й самі не пам'ятають, скільки та картопля в них росте, — розповідає Петро Іванович. — Тому вирішив шукати дистриб'ютора голландських і німецьких сортів. І знайшов фермерський супермаркет насіння, що має унікальний біохолодильник для зберігання насіннєвої картоплі.

У супермаркеті насіння продають першу репродукцію від офіційного виробника. Можна придбати в мішках вагою 1–3, 5 і 25 кг. Фасовка — офіційна, заводська.

— Відправляють усіма перевізниками. Але менеджер повідомив, що надсилатимуть, коли спаде загроза нічних морозів. Я замовив сорти Крістіна, Бюрен і Бікіні. Крістіна має унікальний темно-червоний колір бульб із білою м'якоттю. Ще мені порекомендували Бюррен. Цей сорт овальної форми з неглибокими вічками, хороша посухостійкість картоплі й відмінні показники зберігання. У супермаркеті насіння я замовив гербіциди для картоплі, спробував їх минулого року, не було жодного бур'яну.

З приводу замовлення та консультацій телефонуйте: 0(67) 432 30 43, Олександр Біляк, агроексперт по картоплі.

Зараз ви читаєте новину «Сорти картоплі оновлюють раз на п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути