Киянка 60-річна Надія Бондаренко майже десять років вирощує вдома розсаду помідорів, огірків і капусти для дачної ділянки.
Ящички з молодими рослинами Надія Василівна тримає на заскленому балконі. У теплу погоду відчиняє кватирку на 15–20 хв. Каже, це дозволяє загартувати розсаду. Вона стає стійкою до хвороб. Але росточки бояться протягів, тому їх бажано накривати.
— Розсада капусти й салату більш морозостійка, — розповідає жінка. — В цей час ще бували заморозки. Та я все одно прочиняла кватирку. А от томати й огірки ніжніші. Тому починаю провітрювати, коли температура надворі підвищиться до 15 градусів тепла.
Провітрювати бажано зранку, після поливу. До вечора ґрунт встигне підсохнути.
×
Коментарі