понеділок, 25 березня 2013 00:45

Попіл висипають у курник

Відро попелу щотижня висипає в курнику Надія Соколова, 56 років, із села Семирічка Гайсинського району на Вінниччині.

— Зиму сидять закриті, мало виходять на вулицю, бо холодно й нема, де дертися. На весну їм не вистачає кальцію, піску. Починають прокльовувати й випивати яйця. Обдзьобують стіни в курнику. Тільки таке починається, висипаю попіл. Кури його деруть, їдять, купаються в ньому.

Попіл діє як дезінфікувальний засіб. Набивається між пір'я. Від нього гинуть курячі воші. Якщо птиця заражена ними, стає пригнічена, хворіє.

— З літа сушу курям віники жалкої кропиви, акації. Даю взимку, щоб не бракувало вітамінів. Зараз краще їдять варену картоплю, запарену дерть, якщо домішати сухий цвіт акації.

Курям, гусям й іншій птиці можна дати також обсипане насіння та листя конюшини, люцерни. Таке зазвичай є після сіна на горищі. Худоба до весни його з'їдає, а все, що обтрусилося, добре скльовують кури.

Зараз ви читаєте новину «Попіл висипають у курник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути