вівторок, 17 квітня 2018 05:50

Німецькі аграрії навчать українців адаптувати господарство до умов клімату

Автор: фото надане організаторами виставки ”АГРОПОРТ Захід Львів 2018”
  ”АГРОПОРТ Захід Львів 2018” орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед ключових тем – тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції
”АГРОПОРТ Захід Львів 2018” орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед ключових тем – тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції

19–21 квітня 2017 року на території ­аеропорту "Львів" відбудеться Міжнародний форум із підтримки фермерства "АГРОПОРТ Захід Львів 2018".

До участі у заході запросили фермерів і господарів із Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-­Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей, а також з інших регіонів України.

— У перший день Форуму на стратегічній сесії порушимо тему комплексного розвитку сільських територій. Розвинуте село — один із пріоритетів Стратегії розвитку Львівщини. Область за чисельністю сільського населення є найбільшою в Україні. Саме тому замислюємося над технологіями й ресурсами, а також готовністю громад втілювати розвиткові проекти на своїх територіях, — заявляють організатори.

Зауважують, що надання фінансової підтримки для малих і середніх агровиробників, проведення аудиту землі, відкриття консультаційно-дорадчого центру для аграріїв — це перші кроки, реалізовані на Львівщині в рамках комплексного підходу до розвитку сільських територій.

— У громадах із процесом децентралізації з'являється можливість кардинально змінювати життя на місцях. Тому говоритимемо про те, що відтепер маємо більше можливостей впливати на процес розвитку територій.

Особливістю цьогорічної виставки є те, що Львівщина поділиться своїм досвідом у напрямку Climate Frendly Farming. Він спрямований на вирішення проблем адаптації сільського господарства до змін клімату. А саме, підвищення продуктивності в умовах змін і перехід на безпечні й точні технології.

— Говоритимуть про фінансові інструменти на агроринку, про інновації в птахівництві та кооперацію фермерів сходу і заходу України. Фахівці з Німеччини проведуть модульний експортний тренінг, де розкриють питання розробки продукту, декларації та етикетки, дизайну пакування й вимог до стандартів. Окремий міжнародний форум присвятимо здоровому ґрунту, який є основою здорової нації.

У рамках не менш насиченої програми другого дня "Агропорту" відбудеться День українсько-латвійського сільського господарства.

— До нас завітають фахівці з Латвії і поділяться досвідом надання послуг із кооперації та дорадництва — це відродження сільського господарства на основі активних методів навчання, а також у лісовій галузі.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі аграрії навчать українців адаптувати господарство до умов клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути