— Руколу на підвіконні вирощую весь рік. При похолоданні, підсвічую яскравими лампами, — говорить 47-річна Мирослава Тарасова з міста Канів Черкаської області. — Найкраще росте за температури +18°С. Ставлю в кухні на вікні контейнер із розсадою. Коли за вікном холодно, рукола гріється теплом від газової плити.
Бере контейнер з отворами, щоб стікала зайва вода. На дно кладе дрібне каміння чи биту цеглу. Насипає підготовлений ґрунт. Для нього змішує одну частину піску й по дві частини перегною і дернової землі. Розрівнює поверхню.
— Насіння сію не в рядок, а розсипаю по поверхні. Пригортаю тонким шаром землі, яку трохи придавлюю долонею.
Контейнер накриває плівкою і ставить у темне місце на тиждень. Коли з'являються сходи, знімає плівку. Розсаду ставить на світле підвіконня.
— За тиждень після появи сіянців, вириваю слабкі стебла. Через день розсаду обприскую водою. Цю зелень треба часто поливати. Від нестачі вологи вона буде гірка.
Врожай дозріває за місяць.
— Не зриваю всі рослини одразу. Поступово проріджую, додаю в їжу. Паралельно сію ще один заклад руколи. Доки з'їмо цю, виросте наступний урожай.
Коментарі