понеділок, 16 липня 2018 06:10

На гілці букетної троянди виростає 16 квітів

Автор: www.viride.spb.ru
  Англійські троянди сорту Голден селебрейшн — жовтого кольору з квітами діаметром 14–15 сантимет­рів. Мають сильний п’янкий аромат
Англійські троянди сорту Голден селебрейшн — жовтого кольору з квітами діаметром 14–15 сантимет­рів. Мають сильний п’янкий аромат

— За трояндами Вільям Шекспір їздила в Польщу, — розповідає 49-річна Анастасія Гомонюк з міста Надвірне Івано-Франківської області. — Вони вишнево-фіолетові, як столовий буряк. Вид відноситься до англійських троянд. Відрізняються від в'юнких коротшими пагонами й більш пишним кущем.

Англійські троянди схожі на півонії. Виростають діаметром 14–15 см. Мають сильний, п'янкий аромат.

— Для контрасту купила сорт Голден селебрейшн й Клер Остін. Посадила в квітнику під забором, щоб мали на що спертися. Без підтримки не обійтися — рослини гнуться під вагою квітів. Садять ці троянди, як звичайні. Аби тільки не було кислого ґрунту. На ньому не рос­тимуть.

На яму дає півлітрову банку деревного попелу. За сезон підживлює кілька разів. Весною азотними добривами. Влітку й восени ­органічними.

Розводить курячий послід або перегній з водою і поливає по 30 л розчину на кущ. Азотні в цей період не підходять — дають приріст листя. Від цього кущ зменшує цвітіння і стає беззахисним перед зимівлею.

Корисним літнім добривом є деревний попіл. Для позакореневого підживлення розводить 200 г попелу в 10 л води. Настоює 4 год. Ввечері обприскує кущі троянд.

— Вирощую також і спрей-троянди, або букетні. Це низькорослий бордюрний вид. Невибагливий. Має незвичний вигляд. Дрібні бутони збираються разом і всі одразу зацвітають. Один пагін має вигляд букету. На гілці виростає 14–16 квіток. Це порівняно нова група. Подарувала їх дочка на день народження.

Кущі виростають заввишки 40–70 см. Квіти бувають червоні, рожеві, білі, жовті й помаранчеві. Шипів небагато. Цвіте рясно від початку літа до заморозків. Головне — обрізати від­цвілі.

— Розвела вже зо два десятки цих красунь. Щоб не позабувати, де яка, на землі поклала камінець і на ньому написала назви.

Сорт Лавлі Лідія стійкий до заморозків і захворювань. Квіти двоколірні — від ніжно-рожевого до яскраво-малинового відтінку.

Сорт Пелюстки Барбадос діп ватер всередині ніжно-рожеві, а зовні бузкові з нотками червоного.

— Ланком Боніка виростає до метра у висоту. Квіти діаметром 6 сантиметрів ніжно-рожеві, майже білі. Вікторія глоріус — декоративний кущ із махровими яскраво-малиновими квітами, розміром не більш як 5 сантиметрів. Цвітіння рясне й тривале. Келлі Саммер має лимонний відтінок. Квіти діаметром до 8 сантиметрів. Сорт стійкий до заморозків і захворювань.

Під час посадки букетних троянд викопує яму 45 на 45 см. На дно насипає шар дренажу й компосту. Із ґрунту робить горбик. На нього ставить саджанець. Розправляє коріння. Яму засипає землею. Трамбує, щоб не було порожнеч. Під кожну рослину наливає по 7–8 л води. На зиму вкриває мішковиною та хвоєю. Весною обрізує вимерзлі пагони. Торішні й старі гілки вкорочує на чотири бруньки.

Зараз ви читаєте новину «На гілці букетної троянди виростає 16 квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути