понеділок, 09 квітня 2018 07:35

Мармурова троянда пахне цитрусами

Автор: www.pinimg.com
  Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 сантиметрів
Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 сантиметрів

— Тиждень не могла нормально спати, доки не знайшла троянду, яку хотіла. Це саджанець сорту Пінк інтуїшн — мармурова троянда. Побачила його в журналі, але на базарі такого не було. Знайшла в розпліднику через інтернет, — каже 48-річна Марія Хомич із смт Володимирець Рівненської області.

Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Має рожеву квітку з темно-малиновими смугами. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 см. Пахнуть цитрусами. Кущі заввишки до 1 м.

— Мармуровою її називають за малюнок на пелюстках. З нею мало клопотів. Отримала саджанець на пошті, посадила в підживлену землю — і все. Не боїться хвороб і морозів. Хіба що після зими зрізати сухі гілочки.

Вибирає для троянди сонячне місце, де немає протягів. Вони ослаблюють кущ і не буде пишного цвітіння. Міряє довжину кореня саджанця. Додає ще 15–20 см і копає ямку такої глибини. Змішує порівну землю з перегноєм чи золою. Утрамбовує в яму. Зверху прикриває ґрунтом. Ставить саджанець у яму й засипає землею. Рослину струшує, засипку притоптує.

— Цього підживлення вистачить кущеві на два роки. Далі щороку весною вношу азот. Його найбільше в розсипчастому перегної. Має бути 2–3-річний, чорного кольору і без запаху. За цей час органіка розкладається до легкодоступних мінеральних елементів, які одразу засвоюються.

Підсипає його навколо рослини, прикопує в землю й поливає. На дорослий кущ вистачає лопати перегною.

— Для успішного вкорінення важливо промочити ґрунт до глибини кінчиків коренів. Тому перший місяць обов'язково поливаю — двічі на тиждень по відру води.

Щоб у спеку троянди не перегрівалися, їх мульчують торфом або скошеною травою. Завдяки цьому корені захищені і рослину треба рідше поливати.

27 пелюсток має ­бутон троянди Пінк інтуїшн.

Зараз ви читаєте новину «Мармурова троянда пахне цитрусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути