четвер, 30 вересня 2010 18:28

Квіти не ростуть під горіхом та дубом

 

Багаторічні квіткові рослини починають садити з кінця вересня. Вони — цибулинні, зацвітуть, як тільки зійде сніг. Це підсніжники, гіацинти, тюльпани, нарциси, проліски, сон-трава, крокуси.

— Треба добре продумати набір рослин, які ростимуть на клумбі протягом року, — каже львів"янка Інна Олексіївна, 46 років. — Після того, як цибулинні відцвітуть, зверху висаджують розсаду гвоздики, дзвіночків, котячих лапок, ірису. Також садять хризантеми, які зацвітуть перед осінніми заморозками.

Високі квіти висаджують посередині клумби, низькі — по краях. Перед посадкою ґрунт рясно  поливають водою. Коли земля промерзне, квітник присипають торфом або перегноєм. Від цього краще  розростатиметься коренева система.

— Спершу цибулини занурюють на півгодини у слабкий розчин марганцівки. Потім висушують і закопують у землю. Цибулеві рослини найкраще вкорінюються при температурі ґрунту +10°С. Глибина закладення цибулини має бути втроє більше від її висоти, а відстань між цибулинками не менше як 10 см.

Цибулинні квіти саджають до середини жовтня. Якщо раніше, вони можуть прорости завчасно. Пізніше — згниють. Останніми висаджуються тюльпати. Біля них, як і біля троянд,  не варто садити інших квітів. Коріння цих рослин мають отруйні виділення, що уповільнюють зростання сусідніх квітів.

Через тінь від дерев рослини найчастіше гинуть. Квіти не ростуть під горіхом, дубом, ріцинусом та ялицями. Не можна разом саджати квіти, які люблять суху погоду, з тими, що потребують вологості. Наприклад, тюльпани, крокуси, чорнобривці, хризантеми, айстри з підсніжниками, нарцисами, орхідеями.

Зараз ви читаєте новину «Квіти не ростуть під горіхом та дубом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути