понеділок, 14 жовтня 2019 07:00

Кущі смородини обприскують гірчицею

— Цього року смородина найбільше потерпала від попелиці. Осідала на нижній стороні листка і точила його, — розповідає 40-річна Сніжана Кликур із села Зоряне Христинівського району Черкаської області. — Зараз саме сприятливий час, щоб поганяти шкідників. Вони шукають укриття на кущах через ранкові заморозки.

Перед обробкою обламує пошкоджені гілки та листя. Виносить на город і спалює. Потім обприскує рослини. Для розчину змішує 5 л води та 300 г мідного купоросу. В окремому відрі такою ж кількістю води заливає 400 г свіжогашеного вапна. Додає розведений купорос і перемішує, щоб вийшла блакитна рідина. Обприскує рослини в холодну, але ясну погоду без вітру. На кущ витрачає 2 л розчину. Після обробки має пройти не менш як 4 год., щоб подіяли компоненти. Повторює за два тижні.

— Така суміш не тільки вбиває шкідників і грибки. Водночас заживляє рани на корі. Хто не хоче поратися вапном, можна замішати гірчичний порошок.

Розводить 10 г сухої гірчиці в 1 л води і настоює три дні. Проціджує і додає 5 л води. Обприскує рослини.

Зараз ви читаєте новину «Кущі смородини обприскують гірчицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути