четвер, 10 травня 2007 18:04

Картопля захищена від жуків 60 днів

26-річний Олександр Кручиненко з Полтави картоплю й розсаду помідорів перед посадкою обробив "Престижем". Це препарат подвійної дії — проти шкідників і хвороб.

— Товариш торік побризкав бульбу перед посадкою, і на його городі не було жуків, — розповідає Олександр. — Я купив у магазині за 55 гривень 150-міліграмову пляшечку. На 24 відра картоплі використав половину. Один ковпачок розводив на літр води. Це найефективніша доза, яку городники вже випробували.

1 л препарату беруть на 1 т картоплі. Крім колорадського жука, "Престиж" діє проти дротяників, молі й попелиці. Перед посівом у ньому замочують насіння помідорів, перцю, баклажанів і капусти. А корінці розсади занурюють на 6-8 годин в 1-процентний розчин.

Останнім часом з"явилися ще два протруйники овочів перед посадкою — "Актара" (від шкідників) і "Шедевр" (від шкідників і хвороб). Обидва препарати коштують по 10 грн (на 30 кг картоплі). Фольгований пакетик "Престижу" із 30 мл рідини коштує 14 грн, пляшечка 150 мл — 55 грн, 0,5 л — 155 грн, 1 л — 280 грн.

— Рослина захищена близько 60 днів, а інколи й більше. Досить раз обробити. Бризкати овочі удруге не прийдеться, — каже начальник державної станції захисту рослин Полтавського району Вадим Гузьома, 31 рік. — Фахівці досліджували оброблену "Престижем" викопану восени картоплю в лабораторії. Залишків пестицидів не виявили.

Зараз ви читаєте новину «Картопля захищена від жуків 60 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути