понеділок, 31 липня 2017 05:26

Карликові троянди цвітуть до середини осені

Автор: www.cveti-sadi.ru
  Карликові троянди можна вирощувати на балконі, веранді чи у квітнику.  Виростають заввишки 20–30 сантиметрів. Є сорти колючі і без шипів, квітки різних кольорів
Карликові троянди можна вирощувати на балконі, веранді чи у квітнику. Виростають заввишки 20–30 сантиметрів. Є сорти колючі і без шипів, квітки різних кольорів

— Звичайними трояндами зараз нікого не здивуєш, тому я вирощую міні-троянди, — каже Ніна Степанишина, 55 років, з Ромни Сумської області. — У вирощуванні цих квітів завжди трепетний момент, коли мають зацвісти вперше. Цікаво — чи буде квітка такою, як обіцяли продавці? Вже тричі купувала блакитні троянди, а вони як не жовті, то червоні.

Карликові троянди виростають заввишки 20–30 см. Квітнуть невеликими суцвіттями. Можна вирощувати на балконі, веранді чи у квітнику. Можна обсаджувати ними бордюри або альпійські гірки.

— Люблю ці квітки за постійне цвітіння. Як починають з кінця травня, то закінчують у кінці вересня.

Є сорти колючі і без шипів. Квітки різних кольорів. Розводить сорт Колібрі з махровими пухкими квітами, які ростуть суцвіттями по 3–5 штук помаранчево-жовтого кольору. Також сорт Даніела із загостреними пелюстками, які спочатку рожево-білого кольору, а до кінця цвітіння стають білими.

— Вони дуже живучі. Добре переносять перепади температури. Навіть підмерзлі пагони на весну повністю відновлюються.

Перед посадкою корінець обрізує на 20 см, а верхівку — на 15 см. Так рослина одразу приживеться. Обов'язково замочує саджанець у воді на добу.

— Якщо в квітнику недостатньо сонця, немає сенсу троянду навіть садити. Тільки витратите марно час і гроші. В тіні не ростиме.

Садить їх у квітні, щоб до зими корінці встигли прижитися. Вибирає світле місце без протягів. Перед посадкою на ґрунт насипає компост або перепрілий гній і золу. Перекопує землю і викопує ямку.

— Для троянд немає кращого добрива, ніж гній. Купую кінський, на який не треба чекати, щоб відстоявся. Цей можна використовувати практично свіжий, розкладаючи ранньою весною між кущами. З курячого і коров'ячого гною краще робити настої. Курячий розводжу з водою один до 20, коров'ячий — один до 10. Настоюю один-два тижні.

Корисний для квітів настій із кропиви. Наповнює 10-літрове відро порізаною кропивою і заливає водою. Сипле склянку золи і перемішує. Настоює добу. Розводить з водою один до десяти.

— За літо тричі обприскую листки троянд добривом "Бонафорте". Воно підживлює рослину зовні.

Посаджені навесні троянди можуть зимувати у квітнику. Кущики підгортає землею, накриває сухим листям і ялиновими гілками.

Троянди мають серединки у формі ока

— Набридли вдома однакові троянди, тому завела нові. Називаються Бебілун Айс, що в перекладі означає вавилонські очі. У квітки пуста серединка, як у шипшини. Ніжний колір пелюсток, а в середині — яскравий малюнок у формі ока, — каже 38-річна Олена Гринюк з Полонного Хмельницької області. — Побачила саджанці у квітковому каталозі. Замовила по пошті. Посадила біля веранди, а солодкий запах по всій хаті.

Квіти виростають заввишки 50–60 см. Не вимагають спеціального догляду. Підживлювати треба так само, як звичайні троянди.

Зараз ви читаєте новину «Карликові троянди цвітуть до середини осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути